Jeugdactiviteiten

De jeugdcommissie houdt zich bezig met allerlei activiteiten voor de jeugd. Voor het organiseren van deze activiteiten zijn wij altijd afhankelijk van hulp van ouders en de beschikbaarheid van jeugdcommissieleden. Indien één van de ouders graag mee zou willen helpen tijdens een activiteit of in de commissie wil, stuur dan een email naar: [email protected].

Voorjaars- en najaarscompetitie KNLTB
Heb je zin om met een TV Dierdonk team wedstrijden te spelen tegen andere clubs in en rond Helmond? Dan kun je je als lid opgeven voor de jeugdcompetitie. Je speelt dan enkele keren thuis of uit tegen andere clubs. Twee keer per jaar is er de mogelijkheid voor de jeugd om competitie te spelen. Namelijk de voorjaarscompetitie (april-juni) en de najaarscompetitie (september - oktober). Tijdens deze competitie speel je 6 óf 7 keer tegen een andere vereniging. De KNLTB competitie voor de jeugd wordt op zondag gespeeld. Op deze zondag kan er een meisjesteam, een jongensteam of een gemengd team spelen. Uiteraard is dit alleen mogelijk als er voldoende inschrijvingen zijn. De jeugdcommissie stelt op basis van leeftijd, niveau, en voorkeur van de deelnemer, de teams samen. Daarbij wordt ook de trainer om advies gevraagd.

Toernooien Tenniskids/Junioren

Verschillende tennisverenigingen organiseren zelf of in samenwerking met andere verengingen ook tennistoernooien voor de jeugd. Deze toernooien vind je heel gemakkelijk via de mijnknltb.nl óf toernooi.nl. Klik hier hoe je deze toernooien kan vinden en hoe je jezelf daarvoor kan aanmelden. Voor iedere tennisniveau is er wel een toernooi waar je aan kan deelnemen. Je kan je als individu óf samen met je tennismaatje (dubbel) inschrijven.

Junioren Tour

Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden op niveau te spelen tegen leeftijdsgenoten en hiermee punten te verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst? Doe dan mee aan de KNLTB Junioren Tour! Schrijf je dan in voor Junioren Tour. Meer informatie?

TV Dierdonk clubkampioenschap

In het voor- of najaar houden wij bij voldoende aanmeldingen een toernooi voor alle jeugdleden oftewel onze clubkampioenschappen. Tijdens dit toernooi kan je mee doen in 3 categorieën namelijk de enkel, de meisjes/jongensdubbel of de gemengddubbel. Er wordt altijd in poules gespeeld zodat je in ieder geval meerdere wedstrijden kan spelen. We proberen ook zoveel mogelijk rekening te houden met speelsterkte en leeftijd.

Tennislessen

Elk jaar bestaat de mogelijkheid om zomerlessen en winterlessen te nemen.
De Technische Commissie samen met de tennisleraar regelen de inschrijvingen en de indelingen van de groepen. Voor meer vragen of informatie over de tennisles klik hier.

Ouder-kind toernooi

Ouders en kinderen in alle leeftijdscategorieen gaan met elkaar de strijd aan op de tennisbaan. Er worden op alle niveau’s poules gemaakt. Het plezier staat voorop.

Op zoek naar extra uitdaging/selectie training?

Ben je nieuwsgierig hoe je een goede tennisser kan worden en hoeveel uur een prestatieve jeugdspelers gemiddeld op de baan zou moeten staat ten opzichte van een recreatieve jeugdspeler? Klik hier voor een handig overzicht.

Instroomtrainingen (7 t/m 10 jaar)

Sinds 2020 faciliteert de KNLTB in samenwerking met tennisleraren zogenoemde instroomtrainingen voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Instroomtrainingen zijn bedoeld voor gedreven jeugdspelers met cluboverstijgend niveau. 

Gecertificeerde tennisscholen (vanaf 10/11 jaar)

De KNLTB werkt nauw samen met gecertificeerde tennisscholen. Deze scholen spelen een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers in Nederland. Alle gecertificeerde tennisscholen leiden samen met de KNLTB de beste jeugdspelers op. In onze regio zijn de tennisscholen: Tennisacademy Henk van Hulst en AMJOY bekende namen. Gezamenlijk verzorgen beide tennisscholen het aanbod onder de naam ON TOUR.

Talentstatus en school

Om een professionele tenniscarrière te kunnen bereiken staan talenten veel uren op de baan. Om sport en school te combineren bestaan er Topsport Talentscholen. Voor het volgen van onderwijs op deze scholen een talentstatus nodig.

Meer informatie: Jeugdopleiding | Tennis
 

Voor vragen of informatie stuur een email naar: [email protected]