Tennisles BMT

Wanneer men begint met de tennissport wordt het pas echt leuk als je de basistechnieken en tactieken goed aangeleerd krijgt. Ook de juiste telling (incl. tie-break) en spelregels zijn belangrijk. Dit en nog veel meer leer je tijdens de tennislessen. Voor de gevorderde- en wedstrijdspeler is training een goede aanvulling om je niveau te verbeteren. De gehele organisatie en uitvoering van de tennislessen aan onze leden wordt verzorgd door een gediplomeerde tennistrainer(s) van BMT Tennis. Hiermee zijn wij altijd gegarandeerd van kwalitatieve trainers die voldoen aan de KNLTB eisen. Onze clubtrainer is Roel de Kimpe, tevens al jaren lid van onze vereniging.

Gedurende het gehele jaar wordt er met uitzondering van de schoolvakanties op maandag én woensdag tennisles gegeven. De zomerlessen worden gegeven in de periode april t/m juli en de winterlessen in de periode september t/m maart. Deelname aan de tennislessen kan vanaf ongeveer 7 jaar. 

Inschrijven lessen

Voor deelname aan de tennislessen is lidmaatschap van TV Dierdonk een vereiste. Nog geen lid? Vervolgens kan jezelf inschrijven voor de tennislessen.

Lid worden!

Inschrijven voor de tennislessen gaat via de online inschrijftool van BMT.

Inschrijven tennisles

Contactpersonen tennislessen

TRAINER: Roel de Kimpe

  • Trainer op maandag én woensdag. Ook trainen op zaterdag mogelijk!
  • Contactpersoon voor (proef)lessen
  • Bereikbaar via [email protected] óf via 06-46877538

Technische commissie TV Dierdonk:

  • Mitchell Ras: [email protected] 
  • Algemene vragen over de tennislessen / deelname aan tenniscompetities

Veel gestelde vragen tennislessen

Wat zijn de kosten van de tennislessen?

De tennislessen bij TV Dierdonk worden verzorgd door BMT Tennis BV. De uiteindelijke tarieven zijn afhankelijk van het aantal lessen en de definitieve samenstelling van de groep. 

Voorjaarslessen 2024: 17 lessen 

  • Junior 8 personen € 144,= of € 24,- per maand (6 termijnen)
  • Senior 8 personen € 165,= of € 27,50 per maand (6 termijnen)
  • Senior 4 personen € 276,= of € 46,- per maand (6 termijnen) 

Andere groepsgrootte óf privéles is in onderling overleg ook een mogelijkheid. Geef dit aan bij inschrijving voor de tennislessen.

Moet ik lid zijn van TV Dierdonk om lessen te volgen?
Jazeker, lidmaatschap is noodzakelijk. Van dit lidmaatschap betaalt de vereniging o.a. het onderhoud van de banen en het paviljoen. Tevens kan je als lid deelnemen aan de activiteiten en deelnemen aan competitie/toernooien. Wordt daarom eerst lid van TV Dierdonk en schrijf je dan in voor de tennislessen. Lidmaatschap is geen vereiste als je een proefles wil volgen.

Welk materiaal heb ik nodig voor de les?
Nieuwe leden die tennislessen gaan volgen ontvangen de eerste les een leenraket van de tennisleraar. Voor de vervolglessen raden we aan een tennisraket aan te schaffen. Vraag de tennisleraar welk tennisracket hij jou zou aanbevelen. 

Kan ik een proefles volgen?
Dat kan! Neem hiervoor contact op met trainer.

Op welk niveau word ik ingedeeld?
BMT Tennis deelt de lesgroepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje' en 'groen' op knltb.nl/tenniskids.

Gaan de tennislessen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan de les bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de les doorgaat, neem contact op met de trainer.

Kunnen de kinderen voor of na de les nog vrij spelen met elkaar?
Ja dat is mogelijk. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je KNLTB pas of via de KNLTB ClubApp een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. Zorg wel dat je het toegangshek afsluit. Bij jonge kinderen adviseren we dat er een volwassene aanwezig is.

Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mij nog inschrijven voor tennisles?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met de trainer.

Kan ik ook lid worden van TV Dierdonk zonder lessen te volgen?
Jazeker. Schrijf je online in. Zie meer informatie onder lidmaatschap.

Aansprakelijkheid externe partijen

TV Dierdonk probeert een zo compleet mogelijke tenniservaring te faciliteren voor jong en oud, competatief en recreatief ingestelde speelsters en spelers. Een aantal activiteiten worden door externe partijen georganiseerd, ieder onder hun eigen voorwaarden en afspraken. Hier heeft TV Dierdonk veelal geen invloed op.

Dit geldt zeker indien er sprake is van directe overeenkomsten tussen leden en externe partij(en). Alle gemaakte afspraken tussen leden en externe partij(en) zijn geheel voor rekening en risico van de betroffen partijen. Voor het niet (volledig) nakomen van op die manier gemaakte afspraken is TV Dierdonk niet aansprakelijk.

Lesreglement BMT Tennis

Als jezelf inschrijft voor tennisles worden de voorwaarden van BMT Tennis BV aangeboden. Je wordt gevraagd de voorwaarden te lezen en de voorwaarden te accepteren. In de voorwaarden vind je onder andere hoe BMT Tennis omgaat met vervallen lessen, lessen tijdens vakanties, etc. Al je antwoorden vind je in het lesreglement.