Lidmaatschap

Ben je op zoek naar een sport op loopafstand in de wijk Dierdonk. Wil je weer opnieuw gaan tennissen? Zodra je lid bent geworden nodig we je graag uit om samen te bespreken wat jouw tenniswensen zijn. Wil je tennisles, vrij tennissen of competitie/toernooien spelen? Bekijk onderstaande video door op de foto te klikken. 

 

Is je interesse gewekt? Dan is lid worden erg eenvoudig. Je kunt je namelijk direct inschrijven via het online inschrijfformulier. 

ACTIE vanaf 1 juni

De actie eindigt per 30 september 2023

 • We hebben een mooie Zomer Actie: Zomer Challenge
  • een zomer lidmaatschap vanaf 1 juni t/m 30 september
  • + GRATIS lidmaatschap voor de maanden oktober, november én december
 • Vrij tennissen kan vanaf 08.00 uur tot 23.00 uur, het gehele jaar!
 • Iedere dinsagavond TOSS avond (senioren) - maak kennis met andere leden!
 • Als lid kan je deelnemen aan KNLTB competitie of toernooien
 • Als nieuw zomer challenge lid in 2023 géén bardiensten! Dus eerst lekker tennissen!
 • Vanaf nu kan je direct inschrijven voor de winterlessen (okt 2023-maar 2024). Bij deelname aan deze lessen verleng je dus ook je lidmaatschap, omdat de lessen doorlopen in 2024.

Tarieven Zomer Challenge

Jeugd t/m 17 jaar € 35, -
Senioren vanaf 18 jaar € 60,-

 

ACTIE vanaf 1 september

 • We hebben een mooie HERFST actie
  • GRATIS lidmaatschap voor de resterende maanden van 2023
  • jaarlidmaatschap 2024
 • Vrij tennissen kan vanaf 08.00 uur tot 23.00 uur, het gehele jaar!
 • Iedere dinsagavond TOSS avond (senioren) - maak kennis met andere leden!
 • Als lid kan je deelnemen aan KNLTB competitie of toernooien
 • Als nieuw senior lid de eerste 6 maanden géén bardiensten! Dus eerst lekker tennissen!
 • Tennisles volgen? Vraag naar de mogelijkheden om alsnog tussentijds deel te nemen aan de winterlessen (okt 2023-maart 2024). Aparte inschrijving vereist via de tennisschool BMT.

HERFST actie: lidmaatschap 2024 + resterende maanden 2023 GRATIS

Lidmaatschap 2024
Senioren  € 165,-
Senioren 65+ (uitgebreid)  € 137,50
Senioren 65+ (beperkt) € 110,-
Tenniskids t/m 12 jaar € 55,-
Junioren 13 t/m 17 jaar € 80,-
Studenten € 82,50
Niet spelend lid € 27,50

Is je interesse gewekt? Dan is lid worden erg eenvoudig. Je kunt je namelijk direct inschrijven via het online inschrijfformulier. 

Online inschrijfformulier

Het actietarief is niet van toepassing indien je de afgelopen drie kalenderjaren je lidmaatschap hebt beëindigd en in dit kalenderjaar weer lid wil worden. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd naar een regulier lidmaatschap. Lees hieronder de informatie over het opzeggen van het lidmaatschap.

Algemene informatie lidmaatschap

Als je lid bent van de TV Dierdonk word je ingeschreven bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en krijg je een KNLTB-ledenpas. Deze pas heb je nodig als sleutel tot ons tennispark, om een tennisbaan af te hangen en bij deelname aan toernooien en competities.

Standaard tarieven lidmaatschap

Lidmaatschap 2023 2024
Senioren  € 150,- € 165,-
Senioren 65+ (uitgebreid)  € 125,- € 137,50
Senioren 65+ (beperkt) € 100,- € 110,-
Tenniskids t/m 12 jaar € 49,- € 55,-
Junioren 13 t/m 17 jaar € 72,50 € 80,-
Studenten € 75,- € 82,50
Niet spelend lid € 25,- € 27,50
 • Studententarief? Lees hieronder de voorwaarden.
 • Het tarief voor het lidmaatschapsjaar 2024 is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering op 25 januari 2023. De tarieven worden met ingang van 2024 verhoogd met 10% om de enorm gestegen (energie)kosten te compenseren.
 • De bezetting van de bardiensten in ons paviljoen draait volledig op onze senior leden (18 jaar en ouder). Lees meer
 

Senioren 65+ lidmaatschap

Ben je 65 jaar of ouder kan je kiezen uit 2 lidmaatschapsvormen.

Beperkt Uitgebreid
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur Alle dagen van 08.00 - 23.00
Geen deelname aan KNLTB Competitie Mogelijkheid tot deelname KNLTB Competitie
  Mogelijkheid tot deelname Toss avond

Iedere vrijdagochtend, maar soms ook op andere momenten in de week speelt een groep 65+ seniorleden samen tennis. Tennissen, kopje koffie en gezelligheid gaat hand in hand samen. Zij zijn op zoek naar (nieuwe) leden die samen met hen willen tennissen. Heb je enige tenniservaring en wil je graag overdag tennissen? Sluit je bij hen aan door lid te worden. Lees meer

Niet spelend lid

Indien je > 6 maanden niet kan tennissen door fysieke omstandigheden (blessure/zwangerschap) kan je als lid een verzoek indienen via [email protected] om jouw lidmaatschap aan te passen naar 'niet spelend lid'. 

 • Indien je in de maanden jan t/m juni aangeeft dat je > 6 maanden niet kan tennissen (blessure/zwangerschap) dan ontvang je 50% retour van jouw reeds betaalde jaarlidmaatschap.
 • Indien je in de maanden juli t/m december aangeeft dat je > 6 maanden niet kan tennissen (blessure/zwangerschap) dan ontvang je 0% retour van jouw reeds betaalde jaarlidmaatschap. Wel kan jouw lidmaatschap voor het nieuwe kalenderjaar worden omgezet naar 'niet spelend lid' á € 25,- voor een heel jaar. Geef dit door vóór 1 december. Mocht je gedurende dit nieuwe kalenderjaar wel weer kunnen tennissen worden de resterende lidmaatschapmaanden in rekening gebracht met aftrek van het betaalde 'niet spelend lid' tarief.

Bijkomende kosten

1. Tennislessen 

Voor informatie over de tennislessen en de lestarieven, Lees meer

2. Bardienst afkopen (senioren)

Alle leden vanaf 18 jaar en ouder worden ingepland om gemiddeld 2 óf 3 x per jaar een bardienst te draaien. Deze bardienst kan worden afgekocht tegen € 75,- per jaar. De afkoop van de bardienst wordt samen met de jaarlijkse contributie geïncasseerd. Lees meer

Wat zijn dan mijn totale kosten?

 • Lidmaatschapstarief (voor tarief zie hierboven)
 • Optioneel: Bardienst afkopen jaarlijks € 75,-
 • Optioneel: deelname aan tennislessen 
 • Optioneel: deelname aan KNLTB competies of toernooien

Betaling van de contributie

Betaling van de contributie is alleen mogelijk door middel van automatische incasso. Bij het aangaan van het lidmaatschap wordt hiervoor het IBAN rekeningnummer gevraagd. De jaarlijks verschuldigde contributie wordt in de periode januari – april geïncasseerd van het opgegeven rekeningnummer. Voor nieuwe leden wordt het lidmaatschap enkele weken na start van jouw lidmaatschap geíncasseerd.

Overige informatie

KNLTB ClubApp

Als je lid bent van TV Dierdonk, maak je gebruik van de KNLTB ClubApp. Deze App is gratis voor alle KNLTB leden. Zo ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws, kan je direct een baan reserveren en vind je heel veel informatie over de vereniging, leden en jouw deelname aan toernooien/competities.  Lees meer 

Wanneer kan je tennissen?

Ons tennispark bestaat uit een paviljoen en 4 verlichte banen waarop het hele jaar getennist kan worden van 08.00 tot 23.00 uur. Alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het voorkomen dat het park gesloten is, zoals bijv. sneeuw en intredende dooi. Het paviljoen is in ieder geval open van maandag tot en met vrijdag van 19.30 tot 23.30 en tijdens toernooien en competitie.

Toss-avond senioren 

Op dinsdagavond is er altijd toss-avond vanaf 20.00 uur. Een ideaal moment om kennis te maken met andere leden. Toss-avond staat vooral in het teken van gezellig onderling tennissen voor alle niveaus.

Toegang tot het tennispark?

Wil je tennissen tussen 08.00-23.00 uur en is het tennispark gesloten? Geen probleem! Jouw KNLTB-pas is jouw toegangspas tot het tennispark. Met deze pas kan je zelf het toegangshek openen, de verlichting aanzetten en is er toegang tot het toilet. Lees meer

Tennisles, Competitie of Toernooien spelen?

Als lid van TV Dierdonk kan je ook tennislessen volgen en deelnemen aan competities en toernooien. Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, o.a. clubkampioenschappen enkel en dubbel voor junioren en senioren, 2 keer per jaar een open toernooi, diverse interne toernooien. Deze staan allemaal vermeld op de clubagenda en worden aangekondigd via clubnieuws.  Lees meer

Opzegging van het lidmaatschap

 • Opzeggen van het lidmaatschap is alléén mogelijk met ingang van 1 januari van het komende kalenderjaar.
 • Opzeggen kan uitsluitend via e-mail aan onze ledenadministratie via [email protected].
 • Opzeggen dient te geschieden vóór 1 december.
 • Tussentijds opzeggen is niet mogelijk en er wordt dus geen contributie gerestitueerd. Dit geldt ook in geval van (langdurige) blessures.

Ben je student en wil je korting op je lidmaatschap?

Ieder lid van 18 t/m 25 jaar én aantoonbaar voltijds student (MBO/HBO/WO) dan kom je in aanmerking voor het lidmaatschapstarief Student. Bij inschrijving word je opgevoerd als senior lid. Zodra wij via de ledenadministratie ( [email protected] ) een bewijs van inschrijving aan de onderwijsinstelling van jou hebben ontvangen wordt jouw lidmaatschap omgezet naar een student lidmaatschap. Dit bewijs van inschrijving ontvang je ieder jaar van jouw onderwijsinstelling. Zonder een bewijs van inschrijving blijft jouw lidmaatschap een senior lidmaatschap.

Check of dit bewijs de volgende informatie bevat:

 • Je naam
 • Het studiejaar
 • Je onderwijsinstelling

Ben je al lid met een student lidmaatschap?

Stuur ons dan ieder jaar vóór 1 januari een kopie van je bewijs van inschrijving naar [email protected] en ontvang de korting op je lidmaatschap ook voor het volgende kalenderjaar! Ontvangen wij geen bewijs van inschrijving dan wordt jouw student lidmaatschap voor het nieuwe kalenderjaar omgezet naar een senior lidmaatschap.

Hebben jullie ook een verkort lidmaatschap?

Een lidmaatschap van een tennisvereniging is altijd per kalenderjaar. Uiteraard kan je wel gedurende het jaar lid worden. In de periode juni t/m september bieden we ook een Zomer Challenge lidmaatschap aan. Een zeer interessant lidmaatschap die we ook aanbieden met 3 introductie tennislessen. Meer informatie volgt in de maand mei.

Je bent lid en je wil iemand introduceren?

Het is toegestaan om iemand die geen lid is van TV Dierdonk maximaal 2 keer kennis te laten maken met onze tennisvereniging. Wij willen immers iedereen enthousiast maken voor tennis om hem/haar vervolgens te mogen verwelkomen als lid van onze vereniging. Lees meer