Lidmaatschap

ZOMER CHALLENGE dus tijd voor tennis. Of je nu een ervaren speler bent of net begint, de zomer is een geweldige tijd om de tennisbaan op te gaan. Tennissen, gezelligheid en een drankje op ons terras! Dus trek je tennisschoenen aan, geniet van het zonnetje en sla die bal over het net. Veel plezier!

Als jeugdlid t/m 12 jaar kan je al tennissen voor:

€ 4,58 per maand! 

 

 

Is je interesse gewekt? Dan is lid worden erg eenvoudig. Je kunt je namelijk direct inschrijven via het online inschrijfformulier voor een jaarlidmaatschap.

ZOMER CHALLENGE

vanaf € 30,-

 • 3 maanden GRATIS tennissen!
   • je betaalt voor de periode t/m 30 september
   • +GRATIS tennissen in oktober, november en december
 • Vrij tennissen kan vanaf 08.00 uur tot 23.00 uur, het gehele jaar!
 • Ieder lid ontvangt een gratis toegangspas om het tennispark te kunnen openen
 • Een KNTLB App voor nieuws, ledenlijst, banen reserveren én nog veel meer!
 • Iedere dinsagavond TOSS avond (senioren) - maak kennis met andere leden!
 • Als lid kan je deelnemen aan KNLTB competitie, toernooien én club-activiteiten
 • Als nieuw senior lid de eerste 6 maanden géén bardiensten! Dus eerst lekker tennissen!
 • Tennisles volgen? Vraag naar de mogelijkheden! Aparte inschrijving vereist via de tennisschool BMT.

ZOMER CHALLENGE: nu met 3 maanden GRATIS

Lidmaatschap

2024

Per jaar

2024

Per Maand

ZOMER CHALLENGE

Senioren  € 165,- € 13,75 € 70,-
Senioren 65+ (uitgebreid)  € 137,50 € 11,46 € 60,-
Senioren 65+ (beperkt) € 110,- € 8,33 € 45,-
Tenniskids t/m 12 jaar € 55,- € 4,58 € 30,-
Junioren 13 t/m 17 jaar € 80,- € 6,67 € 30,-
Studenten € 82,50 € 6,88 € 30,-

Ter informatie: 

 • Het (jaar)lidmaatschap betaal je in één bedrag. De maandbedragen zijn ter illustratie dat een lidmaatschap omgerekend per maand zeer laag is. 

Is je interesse gewekt? Dan is lid worden erg eenvoudig. Je kunt je namelijk direct inschrijven via het 1online inschrijfformulier. 

Online inschrijfformulier

Het actietarief is niet van toepassing indien je de afgelopen drie kalenderjaren je lidmaatschap hebt beëindigd en in dit kalenderjaar weer lid wil worden. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd naar een regulier lidmaatschap. Lees hieronder de informatie over het opzeggen van het lidmaatschap.

Algemene informatie lidmaatschap

Als je lid bent van de TV Dierdonk word je ingeschreven bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en krijg je een KNLTB-ledenpas. Deze pas heb je nodig als sleutel tot ons tennispark, om een tennisbaan af te hangen en bij deelname aan toernooien en competities.

Standaard tarieven lidmaatschap

Lidmaatschap 2024
Senioren  € 165,-
Senioren 65+ (uitgebreid)  € 137,50
Senioren 65+ (beperkt) € 110,-
Tenniskids t/m 12 jaar € 55,-
Junioren 13 t/m 17 jaar € 80,-
Studenten € 82,50
Niet spelend lid € 27,50
 • Studententarief? Lees hieronder de voorwaarden.
 • Het tarief voor het lidmaatschapsjaar 2024 is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering op 25 januari 2023. 
 • De bezetting van de bardiensten in ons paviljoen draait volledig op onze senior leden (18 jaar en ouder). Lees meer
 

Senioren 65+ lidmaatschap

Ben je 65 jaar of ouder kan je kiezen uit 2 lidmaatschapsvormen.

Beperkt Uitgebreid
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur Alle dagen van 08.00 - 23.00
Geen deelname aan KNLTB Competitie Mogelijkheid tot deelname KNLTB Competitie
  Mogelijkheid tot deelname Toss avond

Iedere vrijdagochtend, maar soms ook op andere momenten in de week speelt een groep 65+ seniorleden samen tennis. Tennissen, kopje koffie en gezelligheid gaat hand in hand samen. Zij zijn op zoek naar (nieuwe) leden die samen met hen willen tennissen. Heb je enige tenniservaring en wil je graag overdag tennissen? Sluit je bij hen aan door lid te worden. Lees meer

Niet spelend lid

Indien je > 6 maanden niet kan tennissen door fysieke omstandigheden (blessure/zwangerschap) kan je als lid een verzoek indienen via [email protected] om jouw lidmaatschap aan te passen naar 'niet spelend lid'. 

 • Indien je in de maanden jan t/m juni aangeeft dat je > 6 maanden niet kan tennissen (blessure/zwangerschap) dan ontvang je 50% retour van jouw reeds betaalde jaarlidmaatschap.
 • Indien je in de maanden juli t/m december aangeeft dat je > 6 maanden niet kan tennissen (blessure/zwangerschap) dan ontvang je 0% retour van jouw reeds betaalde jaarlidmaatschap. Wel kan jouw lidmaatschap voor het nieuwe kalenderjaar worden omgezet naar 'niet spelend lid' á € 25,- voor een heel jaar. Geef dit door vóór 1 december. Mocht je gedurende dit nieuwe kalenderjaar wel weer kunnen tennissen worden de resterende lidmaatschapmaanden in rekening gebracht met aftrek van het betaalde 'niet spelend lid' tarief.

Het huishoudelijk reglement

 • Het is (een nadere detaillering van en) een aanvulling op de statuten van onze vereniging.
 • Deze bevat afspraken, regels en richtlijnen voor alle leden, maar ook de taken en bevoegdheden van de bestuursleden. Ook procedures en werkwijzen staan in het huishoudelijk reglement. 

Binnenkort vind je hier actuele huishoudelijke regelement.

Bijkomende kosten

1. Tennislessen 

Voor informatie over de tennislessen en de lestarieven, Lees meer

2. Bardienst afkopen (senioren)

Alle leden vanaf 18 jaar en ouder worden ingepland om gemiddeld 2 óf 3 x per jaar een bardienst te draaien. Deze bardienst kan worden afgekocht tegen € 75,- per jaar. De afkoop van de bardienst wordt samen met de jaarlijkse contributie geïncasseerd. Lees meer

Wat zijn dan mijn totale kosten?

 • Lidmaatschapstarief (voor tarief zie hierboven)
 • Optioneel: Bardienst afkopen jaarlijks € 75,-
 • Optioneel: deelname aan tennislessen 
 • Optioneel: deelname aan KNLTB competies of toernooien

Betaling van de contributie

Wij incasseren bij voorkeur door middel van een automatische incasso. Bij het aangaan van het lidmaatschap wordt hiervoor het IBAN rekeningnummer gevraagd. De jaarlijks verschuldigde contributie wordt in de periode januari – april geïncasseerd van het opgegeven rekeningnummer. Voor nieuwe leden wordt het lidmaatschap enkele weken na start van jouw lidmaatschap geíncasseerd.

Toegangspas verloren?

Ben je jouw toegangspas verloren? Laat het ons z.s.m. weten via [email protected], zodat we jouw toegangspas kunnen blokkeren. Wij kunnen dan direct een vervangende pas voor je regelen. Een vervangende toegangspas kost € 7,50 en wordt middels automatische incasso geincasseerd, eventueel tezamen met de jaarlijkse contributie.

Overige informatie

KNLTB ClubApp

Als je lid bent van TV Dierdonk, maak je gebruik van de KNLTB ClubApp. Deze App is gratis voor alle KNLTB leden. Zo ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws, kan je direct een baan reserveren en vind je heel veel informatie over de vereniging, leden en jouw deelname aan toernooien/competities.  Lees meer 

Wanneer kan je tennissen?

Ons tennispark bestaat uit een paviljoen en 4 verlichte banen waarop het hele jaar getennist kan worden van 08.00 tot 23.00 uur. Alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het voorkomen dat het park gesloten is, zoals bijv. sneeuw en intredende dooi. Het paviljoen is in ieder geval open van maandag tot en met vrijdag van 19.30 tot 23.30 en tijdens toernooien en competitie.

Toss-avond senioren 

Op dinsdagavond is er altijd toss-avond vanaf 19.30 uur. Een ideaal moment om kennis te maken met andere leden. Toss-avond staat vooral in het teken van gezellig onderling tennissen voor alle niveaus.

Toegang tot het tennispark?

Wil je tennissen tussen 08.00-23.00 uur en is het tennispark gesloten? Geen probleem! Jouw KNLTB-pas is jouw toegangspas tot het tennispark. Met deze pas kan je zelf het toegangshek openen, de verlichting aanzetten en is er toegang tot het toilet. Lees meer

Tennisles, Competitie of Toernooien spelen?

Als lid van TV Dierdonk kan je ook tennislessen volgen en deelnemen aan competities en toernooien. Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, o.a. clubkampioenschappen enkel en dubbel voor junioren en senioren, één keer per jaar een open toernooi, diverse interne toernooien. Deze staan allemaal vermeld op de clubagenda en worden aangekondigd via clubnieuws.  Lees meer

Opzeggen van het lidmaatschap

 • Opzeggen van het lidmaatschap is alléén mogelijk met ingang van 1 januari van het komende kalenderjaar.
 • Opzeggen kan uitsluitend via e-mail aan onze ledenadministratie via [email protected].
 • Opzeggen dient te geschieden vóór 1 december.
 • Tussentijds opzeggen is niet mogelijk en er wordt dus geen contributie gerestitueerd. Dit geldt ook in geval van (langdurige) blessures.
 • Niet meer deelnemen aan tennislessen? Je bent nog steeds volwaardig lid van de vereniging. Een opzegging van de tennislessen is géén automatische stopzetting van het lidmaatschap. Je dient dit apart door te geven aan de ledenadministratie.
 • Let op: Een opzegging is pas definitief als je hiervan een bevestiging per e-mail hebt ontvangen van de ledenadministratie. Vanaf 1 januari worden alle leden aangemeld/bevestigd bij de KNLTB en gaat de vereniging kosten maken voor het lidmaatschap. Uit praktische overwegingen gaan wij ervan uit dat iedereen die zich vóór 1 december NIET heeft uitgeschreven ook het volgende jaar lid blijft.

Ben je student en wil je korting op je lidmaatschap?

Ieder lid van 18 t/m 25 jaar én aantoonbaar voltijds student (MBO/HBO/WO) dan kom je in aanmerking voor het lidmaatschapstarief Student. Bij inschrijving word je opgevoerd als senior lid. Zodra wij via de ledenadministratie ( [email protected] ) een bewijs van inschrijving aan de onderwijsinstelling van jou hebben ontvangen wordt jouw lidmaatschap omgezet naar een student lidmaatschap. Dit bewijs van inschrijving ontvang je ieder jaar van jouw onderwijsinstelling. Zonder een bewijs van inschrijving blijft jouw lidmaatschap een senior lidmaatschap.

Check of dit bewijs de volgende informatie bevat:

 • Je naam
 • Het studiejaar
 • Je onderwijsinstelling

Ben je al lid met een student lidmaatschap?

Stuur ons dan ieder jaar vóór 1 januari een kopie van je bewijs van inschrijving naar [email protected] en ontvang de korting op je lidmaatschap ook voor het volgende kalenderjaar! Ontvangen wij geen bewijs van inschrijving dan wordt jouw student lidmaatschap voor het nieuwe kalenderjaar omgezet naar een senior lidmaatschap.

Hebben jullie ook een verkort lidmaatschap?

Een lidmaatschap van een tennisvereniging is altijd per kalenderjaar. Uiteraard kan je wel gedurende het jaar lid worden. In de periode juni t/m september bieden we ook een Zomer Challenge lidmaatschap aan. Een zeer interessant lidmaatschap die we indien mogelijk ook aanbieden met 3 introductie tennislessen. Meer informatie volgt in de maand mei.

Je bent lid en je wil iemand introduceren?

Het is toegestaan om iemand die geen lid is van TV Dierdonk maximaal 2 keer kennis te laten maken met onze tennisvereniging. Wij willen immers iedereen enthousiast maken voor tennis om hem/haar vervolgens te mogen verwelkomen als lid van onze vereniging. Lees meer