Lidmaatschap

Lid worden?

Is je interesse gewekt? Dan is lid worden erg eenvoudig. Je kunt je online aanmelden. Nadat je dit hebt gedaan, neemt de ledenadministratie contact met je op. Je lidmaatschap gaat vervolgens direct in. Het duurt ongeveer twee weken tot je aanmelding is verwerkt bij de KNLTB.

Als je lid bent van de TV Dierdonk word je ingeschreven bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en krijg je een tennispas. Deze pas heb je nodig om een tennisbaan af te hangen en bij deelname aan toernooien en competities.

Tarieven lidmaatschap

Senioren  € 150,-
Senioren 65+  € 100,-
Tenniskids t/m 12 jaar € 49,-
Junioren 13 t/m 17 jaar € 72,50
Studenten € 75, -
 • Studententarief is slechts van toepassing op vertoon van kopie inschrijfkaart.
 • De tarieven worden ieder jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering voor het nieuwe jaar vastgesteld.

ACTIE: nieuwe leden altijd 50% korting op het lidmaatschap!

Dit is een actietarief op het lidmaatschap tot en met 31 december 2020. 

Bijkomende kosten

1. Tennislessen 

Voor informatie over de tennislessen en de lestarieven, klik hier.

2. Bardienst afkopen (senioren)

De bardienst kan worden afgekocht tegen € 75,- per jaar. De afkoop van de bardienst wordt samen met de jaarlijkse contributie geïncasseerd.

Wat zijn dan mijn totale kosten?

 • Lidmaatschapstarief (voor tarief zie hierboven)
 • Optioneel: Bardienst afkopen jaarlijks € 75,-
 • Optioneel: deelname aan tennislessen (16 lessen)
 • Optioneel: deelname aan KNLTB competies of toernooien

Betaling van de contributie

Betaling van de contributie is alleen mogelijk door middel van automatische incasso. Bij het aangaan van het lidmaatschap wordt hiervoor het IBAN rekeningnummer gevraagd. De jaarlijks verschuldigde contributie wordt in de periode januari – april geïncasseerd van het opgegeven rekeningnummer.

KNLTB ClubApp

Als je lid bent van TV Dierdonk, maak je gebruik maken van de KNLTB ClubApp. Deze App is gratis voor alle KNLTB leden. Zo ben je snel op de hoogte van evenementen die door TV Dierdonk worden georganiseerd en alle andere ontwikkelingen binnen onze club. Op de site van de KNLTB vind je meer informatie over de app en waar je deze kunt downloaden.

Wanneer kan je tennissen?

Ons tennispark bestaat uit een paviljoen en 4 verlichte banen waarop het hele jaar getennist kan worden van 08.00 tot 23.00 uur. Alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het voorkomen dat het park gesloten is, zoals bijv. sneeuw en intredende dooi. Het paviljoen is in ieder geval open van maandag tot en met vrijdag van 19.30 tot 23.30 en tijdens toernooien en competitie.

Toss-avond senioren 

Op maandagavond is er altijd toss-avond vanaf 20.00 uur. Een ideaal moment om kennis te maken met andere leden. Toss-avond staat vooral in het teken van gezellg onderling tennissen voor alle niveaus.

Toegang tot het tennispark?

Wil je tennissen tussen 08.00-23.00 uur en is het tennispark gesloten? We raden je aan om tegen betaling van een borg à € 30,00 een sleutel van het tennispark aan te vragen bij Harald Vullings, tel. 0492-510171. Met deze sleutel kan je zelf het toegangshek openen, de verlichting aanzetten en is er toegang tot het toilet. 

Tennisles, Competitie of Toernooien spelen?

Als lid van TV Dierdonk kan je ook tennislessen volgen en deelnemen aan competities en toernooien. Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, o.a. clubkampioenschappen enkel en dubbel voor junioren en senioren, 2 keer per jaar een open toernooi, diverse interne toernooien. Deze staan allemaal vermeld op de clubagenda en worden aangekondigd via clubnieuws.

Opzegging van het lidmaatschap

 • Opzeggen van het lidmaatschap is alléén mogelijk met ingang van 1 januari van het komende kalenderjaar.
 • Opzeggen kan uitsluitend via e-mail aan onze ledenadministratie via leden@tvdierdonk.nl.
 • Opzeggen dient te geschieden vóór 1 december.
 • Tussentijds opzeggen is niet mogelijk en er wordt dus geen contributie gerestitueerd. Dit geldt ook in geval van (langdurige) blessures.

Ben je student en wil je korting op je lidmaatschap?

Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschapstarief Student dien je een bewijs van inschrijving te overleggen. Deze ontvang je van jouw onderwijsinstelling zodra jij je hebt ingeschreven voor het schooljaar.

Check of dit bewijs de volgende informatie bevat:

 • Je naam
 • Het studiejaar
 • Je onderwijsinstelling

Zonder een bewijs van inschrijving wordt je lidmaatschap omgezet naar een senior lidmaatschap. Stuur ons ieder jaar vóór 1 december een kopie van je bewijs van inschrijving naar leden@tvdierdonk.nl en ontvang korting op je lidmaatschap voor het volgende kalenderjaar!