Tennisles

Wanneer men begint met de tennissport wordt het pas echt leuk als je de basistechnieken en tactieken goed aangeleerd krijgt. Ook de juiste telling (incl tie-break) en spelregels zijn belangrijk. Dit en nog veel meer leer je tijdens de tennislessen.  Voor de gevorderde- en wedstrijdspeler is training een goede aanvulling om je niveau te verbeteren. De gehele organisatie en uitvoering van de tennislessen aan onze leden wordt verzorgd door een gediplomeerde tennistrainer(s) van Tennnisschool Sport Events.

Gedurende het jaar wordt er in twee blokken tennisles gegeven. De zomerlessen worden gegeven in de periode april t/m september en de winterlessen in de periode oktober t/m maart. Deelname aan de tennislessen kan vanaf ongeveer 8 jaar. Ben je jonger dan begin je met bal-en slagvaardigheid. 

Inschrijven lessen

Voor deelname aan de tennislessen is lidmaatschap van TV Dierdonk een vereiste. Nog geen lid? Lees de informatie over het lidmaatschap óf klik hieronder om lid te worden.

Lid worden

Inschrijven bij Sport Events voor de tennislessen gaat via de online inschrijftool Yourtennis

 1. Log in óf maak een account aan.
 2. Je krijgt een reply-mail in je mailbox met een linkje (*)
 3. Bevestig je account en kies 'inschrijven voor TV-DIERDONK
 4. Vul de gevraagde gegevens in, kies het gewenste lespakket, lees de voorwaarden/lesreglement en verzend je aanmelding
 5. Je kunt je aanmelding inzien/aanpassen door in te loggen op yourtennis.nl en te kiezen voor: Persoonlijke pagina
 6. Meer gezinsleden schrijf je in door opnieuw in te loggen

(*) er zijn providers die de reply-mail zien als spam, dus kijk in je spambox als je geen mail hebt ontvangen.

Inschrijven tennisles

Wie zijn de contactpersoon voor de tennisles?

Tennischool Sport Events:

 • Helga de Groot (trainer woensdag), [email protected]  óf via 06-53 88 43 41
 • Mike Snoeks (trainer maandag), 06-40 53 98 09
 • Robin van Meer (administratie - YourTennis) [email protected] óf via 06-15181425

Technische commissie TV Dierdonk:

 • Willy de Kimpe, 06-53 94 30 26

Voor aanmeldingen, proeflessen neem contact op met Mike of Helga. Heb je algemene vragen over de tennislessen kan je ook contact opnemen met Willy. Problemen met inschrijven? Neem contact op met Robin van Sport Events.

Wil je naast de tennislessen ook deelnemen aan de tenniscompetities? Laat het ons weten via de trainer(s) of via Willy. Wij gaan samen met jou op zoek naar een geschikt team!

Veel gestelde vragen tennislessen

Wat zijn de kosten van de tennislessen?

De tennislessen bij TV Dierdonk worden verzorgd door Tennisschool Sport Events. De uiteindelijke tarieven zijn afhankelijk van het aantal lessen en de definitieve samenstelling van de groep. Zomertraining 2021:

Lespakketten Jeugd:

 • Jeugdtraining groep 4 pers. 17 lessen: € 230,-
 • Jeugdtraining groep 8 pers. 17 lessen: € 115,-

Lespakketten Senioren:

 • Seniortraining groep 4 pers. 17 lessen: € 230,-
 • Seniortraining groep 6 pers. 17 lessen: € 153,-
 • Seniortraining groep 8 pers. 17 lessen: € 115,-
 • Privé-training groep 2 pers. 1 uur 17 lessen: € 425,-
 • Privé-training groep 2 pers. 30 min. 17 lessen: € 212,50

Moet ik lid zijn van TV Dierdonk om lessen te volgen?
Jazeker, lidmaatschap is noodzakelijk. Van dit lidmaatschap betaalt de vereniging o.a. het onderhoud van de banen en het paviljoen. Wordt daarom eerst lid van TV Dierdonk en schrijf je dan in voor de lessen via YourTennis. Lidmaatschap is geen vereiste als je een proefles wil volgen.

Welk materiaal heb ik nodig voor de les?
Nieuwe leden die tennislessen gaan volgen ontvangen de eerste les een leenraket van de tennisleraar. Voor de vervolglessen raden we aan een tennisraket aan te schaffen. Vraag de tennisleraar welk tennisracket hij jou zou aanbevelen. Voor tennismaterialen verwijzen we je graag naar onze sponsor Sported in Mierlo.

Kan ik een proefles volgen?
Dat kan! Neem hiervoor contact op met Mike, Helga. óf anders via Willy.

Op welk niveau word ik ingedeeld?
De tennisschool deelt de lesgroepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje' en 'groen' op knltb.nl/tenniskids.

Gaan de tennislessen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan de les bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de les doorgaat, neem contact op met de trainer.

Kunnen de kinderen voor of na de les nog vrij spelen met elkaar?
Ja dat is mogelijk. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je KNLTB pas of via de KNLTB ClubApp een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. Zorg wel dat je het toegangshek afsluit.

Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mij nog inschrijven voor tennisles?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met de trainer.

Kan ik ook lid worden van TV Dierdonk zonder lessen te volgen?
Jazeker. Schrijf je online in. Zie meer informatie onder lidmaatschap.

Aansprakelijkheid externe partijen

TV Dierdonk probeert een zo compleet mogelijke tenniservaring te faciliteren voor jong en oud, competatief en recreatief ingestelde speelsters en spelers. Een aantal activiteiten worden door externe partijen georganiseerd, ieder onder hun eigen voorwaarden en afspraken. Hier heeft TV Dierdonk veelal geen invloed op.

Dit geldt zeker indien er sprake is van directe overeenkomsten tussen leden en externe partij(en). Alle gemaakte afspraken tussen leden en externe partij(en) zijn geheel voor rekening en risico van de betroffen partijen. Voor het niet (volledig) nakomen van op die manier gemaakte afspraken is TV Dierdonk niet aansprakelijk.

Lesreglement Sport Events

Als je inschrijft via YourTennis worden de voorwaarden van Tennisschool Sport Events aangeboden. Je wordt gevraagd de voorwaarden te lezen en de voorwaarden te accepteren. In de voorwaarden vind je onder andere hoe Tennisschool Sport Events omgaat met vervallen lessen, lessen tijdens vakanties, etc. Al je antwoorden vind je in het lesreglement.