Tennisles

Wanneer men begint met de tennissport wordt het pas echt leuk als je de basistechnieken en tactieken goed aangeleerd krijgt. Ook de juiste telling (incl tie-break) en spelregels zijn belangrijk. Dit en nog veel meer leer je tijdens de tennislessen.  Voor de gevorderde- en wedstrijdspeler is training een goede aanvulling om je niveau te verbeteren. De tennislessen worden verzorgd door een gediplomeerde tennistrainer van Sport Events.

Gedurende het jaar worden er twee blokken van 16 tennislessen gegeven. De zomerlessen worden gegeven in de periode april t/m september en de winterlessen in de periode oktober t/m maart.

Bij TV Dierdonk worden de tennislessen gegeven vanaf ongeveer 8 jaar. Ben je jonger dan begin je met bal-en slagvaardigheid. De gehele organisatie en uitvoering van de tennistrainingen is in handen van Sport Events. Voor onze vereniging verzorgd Paul van Dijk de trainingen.

Inschrijven lessen

 • Voor deelname aan de tennislessen is lidmaatschap van TV Dierdonk een vereiste. Nog geen lid? Lees de informatie over het lidmaatschap
 • Inschrijven bij Sport Events voor de tennislessen gaat via de online inschrijftool Yourtennis
  1. Als je nog niet eerder hebt ingeschreven schrijf je dan eerst in als accounthouder
  2. Je krijgt een reply-mail in je mailbox met een linkje (*)
  3. Bevestig je account en kies 'inschrijven voor TV-DIERDONK
  4. Onderaan het scherm (scroll naar beneden) staat het overzicht van alle aangeboden lespakketten.
  5. Kies bovenaan bij inschrijven voor: mezelf of iemand anders (zoon/dochter/ ...) maar ik betaal
  6. Vul de gevraagde gegevens in, kies het gewenste lespakket en verzend je aanmelding
  7. Je kunt je aanmelding inzien/aanpassen door in te loggen op yourtennis.nl > persoonlijke pagina
  8. Meer gezinsleden schrijf je in door opnieuw in te loggen

(*) er zijn providers die de reply-mail zien als spam, dus kijk in je spambox als je geen mail hebt ontvangen.

Problemen met yourtennis? Neem contact op met Robin van Meer: [email protected] óf via 06-15181425

Meer informatie over de tennislessen? Neem contact op met Paul van Dijk: [email protected] óf via 06-48506964

 • Wil je naast de tennislessen ook deelnemen aan de tenniscompetities? Laat het ons weten via de trainer of aan één van de bestuursleden. Wij gaan samen met jou op zoek naar een geschikt team!

Veel gestelde vragen tennislessen

Wat zijn de kosten van de tennislessen?

De tennislessen bij TV Dierdonk worden verzorgd door het bedrijf Sport Events. Ieder jaar worden de tarieven vastgesteld. De tarieven zijn afhankelijk van het aantal lessen en de samenstelling van de groep.

Voorbeeld tarieven 2019:

 • 16 lessen van 1 uur, 8-10 deelnemers: € 108,=
 • 16 lessen van 1 uur, 4 deelnemers: € 216,=

Voor meer informatie over de  actuele tarieven of andere lesvormen, neem contact op met tennisleraar Paul van Dijk, 06-48506964 óf via [email protected]

Moet ik lid zijn van TV Dierdonk om lessen te volgen?
Jazeker, lidmaatschap is noodzakelijk. Van dit lidmaatschap betaalt de vereniging o.a. het onderhoud van de banen en het paviljoen. Wordt daarom eerst lid en schrijf je dan in voor de lessen. Lidmaatschap is geen vereiste als je een proefles wil volgen.

Welk materiaal heb ik nodig voor de les?
Nieuwe leden die tennislessen gaan volgen ontvangen de eerste les een leenraket van de tennisleraar. Voor de vervolglessen raden we aan een tennisraket aan te schaffen. Vraag de tennisleraar welk raket hij jou zou aanbevelen. Voor tennismaterialen verwijzen we je graag naar onze sponsor Sported in Mierlo.

Kan ik een proefles volgen?
Dat kan! Neem hiervoor contact op met:

Paul van Dijk, 06-48506964 óf via [email protected]

Op welk niveau wordt ik ingedeeld?
De tennisschool deelt de lesgroepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje' en 'groen' op www.knltb.nl.

Gaan de tennislessen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan in de lente en zomer de les bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de les doorgaat, neem contact op met de trainer.

Kunnen de kinderen voor of na de les nog vrij spelen met elkaar?
Ja dat is mogelijk. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je pasje een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. Zorg wel dat je het toegangshek afsluit. Een sleutel is tegen een borgsom te verkrijgen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je wil tennissen.


Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mij nog inschrijven voor tennisles?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met de trainer.

Kan ik ook lid worden van TV Dierdonk zonder lessen te volgen?
Jazeker. Schrijf je online in. Zie meer informatie onder lidmaatschap.

Aansprakelijkheid externe partijen

TV Dierdonk probeert een zo compleet mogelijke tenniservaring te faciliteren voor jong en oud, competatief en recreatief ingestelde speelsters en spelers. Een aantal activiteiten worden door externe partijen georganiseerd, ieder onder hun eigen voorwaarden en afspraken. Hier heeft TV Dierdonk veelal geen invloed op.

Dit geldt zeker indien er sprake is van directe overeenkomsten tussen leden en externe partij(en). Alle gemaakte afspraken tussen leden en externe partij(en) zijn geheel voor rekening en risico van de betroffen partijen. Voor het niet (volledig) nakomen van op die manier gemaakte afspraken is TV Dierdonk niet aansprakelijk.