Ga je tennissen? Altijd digitaal reserveren!

 

 

Om vrij te kunnen tennissen op één van de onze tennisbanen is ieder lid verplicht om een baan digitaal af te hangen. Ook wanneer er geen of weinig leden op het park tennissen. Immers je weet niet of andere spelers wel digitaal afgehangen hebben of misschien staan er tennislessen of wedstrijden gepland. Zo heeft iedereen via de website, KNLTB ClubApp en in ons paviljoen een actueel zicht op de beschikbaarheid van onze tennisbanen. 

Hoe werkt het digitaal afhangen?

Je kunt digitaal een baan reserveren op twee manieren.

 1. Afhangen via de KNLTB ClubApp
 2. Afhangen via onze website. Log in via 'Mijn TV Dierdonk' en kies voor 'Baan afhangen'.

In alle gevallen ontvangen de spelers via mail een uitnodiging van de baanreservering. Deze mail wordt verzonden naar het mailadres zoals je bent geregistreerd in de ledenadministatie.

Wil je gaan tennissen?

 • Reserveer altijd digitaal een baan. Via de KNLTB ClubApp gaat dat heel gemakkelijk. Niet gereserveerd = niet tennissen.
 • Via de KNLTB ClubApp kan je ook je gereserveerde baan annuleren/wijzigen. Klik op het tijdstip van jouw reservering, bekijk details en kies voor 'reservering annuleren' of 'wijzig reservering'. 
 • Wil je een baan laten afblokken voor een toermooi, voor lessen of een andere activiteit laat het weten aan de beheerder van het afhangbord via [email protected]
 • Om de beschikbare banen zo eerlijk mogelijk te verdelen gelden binnen onze vereniging de volgende regels:
  • Vrij tennissen is toegestaan voor leden van TV Dierdonk.
  • Maximale speeltijd is 60 minuten voor een enkel of dubbel partij. 
  • Het is niet mogelijk om aansluitend nog een baan voor 60 minuten te reserveren. Tussen de eindtijd van de eerste reservering en de starttijd van je 2e reservering moet minimaal 60 minuten tussen zitten.
  • Als lid kan je maximaal 4 actieve baanreserveringen in het afhangsysteem hebben staan. Bij het bereiken van het maximaal aantal reserveringen wordt de mogelijkheid om een baan te reserveren geblokkeerd. Tevens kan je niet meer uitgenodigd worden door een andere hoofdboeker. Er verschijnt dan een melding '[Naam lid] kan 4 actieve boekingen in totaal hebben'. Nadat de eerste baanreservering is afgelopen/ geannuleerd, zal deze niet meer als actief gezien worden en kan er nog een keer digitaal afgehangen worden en kan je ook weer worden uitgenodigd. Met deze boekingsinstelling willen we voorkomen dat veel favoriete tijdstippen vooraf reeds gereserveerd worden.  
  • Het is niet mogelijk om af te hangen op banen die gebruikt worden voor geplande tennisactiviteiten zoals lessen, toernooien, competitie wedstrijden, sponsordagen etc.
  • Creatief gebruik om speeltijd te verlengen is niet toegestaan. Immers de tennisbanen zijn van alle leden.
   • Voorbeeld: Denk hierbij aan het reserveren van bijvoorbeeld baan 1 door 2 spelers van 19-20 uur én baan 1 te reserveren van 20-21 uur door 2 andere spelers én vervolgens met deze 4 spelers dan 2 uur een dubbelspel te gaan spelen. Dit is niet toegestaan.
  • Wil je na jouw eerste 60 minuten aansluitend doorspelen én je ziet in het afhangsysteem dat deze baan vrij is dan is het in deze situatie toegestaan jouw speeltijd te verlengen. Digitaal reserveren is niet mogelijk. Uitaard eindigt jouw verlenging indien de baan alsnog is gereserveerd door andere spelers.

Tennisbanen gesloten bij slecht weer?

Alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het voorkomen dat het park gesloten is, zoals bijv. sneeuw en intredende dooi. Indien de parkcommissie besluit dat de banen niet bespeelbaar zijn, worden de reserveringen voor de betreffende dag geannuleerd en de banen gesloten. Spelers die op een baanreservering hebben staan, ontvangen via mail een annulering van de reservering en de reden van annulering. 

Hoe werkt het KNLTB Afhangbord.pdf