Onderhoud tennisbanen - wateroverlast

29 december 2019


Zoals iedereen heeft kunnen merken staan onze tennisbanen nogal eens onder water als er veel regen valt. Tijdens ons jaarlijkse Open Dubbel Wintertoernooi hebben we hier ook veel last van gehad. We moesten zelfs uitwijken naar de hal in Beek en Donk en naar de kunstgrasbanen van HTV. Ook voor andere activiteiten, zoals competitie en lessen is dit erg vervelend. Daarom zijn we als bestuur, samen met de Parkcommissie, aan het werken aan een oplossing.

De firma Rooden, die een aantal jaren geleden onze “Advanced red court”- banen heeft aangelegd, heeft onze banen onderzocht en vastgesteld dat de ondergrond van de banen ernstig is dichtgeslibd als gevolg van algengroei. Deze algen gaan we nu bestrijden door zout te strooien. De zakken zout liggen al klaar op het terras. In totaal zal 500 kilo zout gestrooid worden. Daarna moeten de banen losgetrokken worden. Dit kan echter alleen bij droog en goed weer. Daarom zal dit pas in de loop van 2020 kunnen plaatsvinden.

We houden jullie op de hoogte wanneer dit precies zal zijn. Zeer waarschijnlijk na de competitie in juni of juli 2020. Als het goed is kunnen onze banen daarna weer een aantal jaren mee.

Uiteraard jammer dat we nog moeten wachten tot het helemaal is aangepakt, maar wel goed nieuws dat er een oplossing in zicht is!.

Namens de Parkcommissie & het bestuur van TV Dierdonk    

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen