Donderdag 6 juni is TV Dierdonk één van de stemlocaties in Helmond

15 maart 2024


De gemeente Helmond heeft gevraagd of TV Dierdonk als stemlocatie wil fungeren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Een mooi moment om veel van onze wijkgenoten welkom te heten bij TV Dierdonk én onze Open Dag van 9 juni onder de aandacht te brengen.

Kom je ook helpen deze dag?

De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die helpen bij een stembureau op donderdag 6 juni of bij het tellen van de stemmen op vrijdag 7 juni. Hier staat een vergoeding tegenover voor de vrijwilliger. Het is ook mogelijk dat de vrijwilliger deze vergoeding doneert aan een club of vereniging. Afhankelijk van de taak waar de vrijwilliger zicht voor opgeeft, ligt de vergoeding tussen de € 55,- en € 90,- euro per shift. Aangezien we hard op zoek zijn naar iedere vorm van sponsoring, zouden wij het enorm waarderen als je vergoeding wil doneren aan de vereniging. Mocht er geen plaats meer zijn bij TV Dierdonk, kies dan een andere leuke locatie die bij jou past. 

Voorwaarden om je op te geven als vrijwilliger

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden. Ervaring met het werken op een stembureau is geen must. Er wordt een korte online training gegeven, zodat iedereen goed is voorbereid. Tenslotte is het belangrijk dat vrijwilligers bij het aanmelden op www.mijnstembureau-helmond.nl, hun eigen naam, e-mailadres en telefoonnummer invullen en daarna pas de club/vereniging kiezen aan wie de vergoeding mag worden overgemaakt. Op die manier kunnen de vrijwilligers persoonlijk benaderd worden voor de online training, vooraf aan de verkiezingen.

Op deze website vind je meer informatie over de verschillende functies tijdens de verkiezing en kan jij jezelf aanmelden voor een functie op een stembureau of een functie bij het centraal tellen.

Nieuwscategorieën