Trainers

Onze tennisvereniging heeft gekozen om de tennislessen te laten verzorgen door de Tennisschool Sport Events. Hiermee zijn wij altijd gegarandeerd van kwalitatieve trainers die voldoen aan de KNLTB eisen. De trainers voor onze vereniging zijn Helga de Groot en Mike Snoeks. 

Maak kennis met Helga de Groot

Met ingang van april 2021 zal ik de tennislessen verzorgen op de woensdag. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en momenteel woonachtig in Scherpenisse. Ik heb mijn tennis opleiding doorlopen bij de KNLTB gedaan (A én B licentie) en ben nu ongeveer 35 jaar werkzaam als tennisleraar. Ik heb veel cursussen gedaan om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwste ontwikkelingen op tennisgebied. Ik heb 30 jaar mijn eigen tennisschool gehad. Na mijn scheiding wilde ik graag blijven lesgeven en ben zo in 2015 in dienst getreden bij Sport Events.

In de afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met alle niveaus; van speelsterkte 2/3 tot 9. Of het nu een gevorderde speler of een beginner betreft, ik zie overal de uitdaging om het beste uit iedere speler te halen. Op de baan laat ik mijn spelers hard werken maar altijd met een glimlach. Plezier in de sport is van groot belang. Ik probeer zoveel mogelijk mijn (wedstrijd) ervaring te delen met de leerlingen om zo van iedereen, op elk niveau, een completere tennisser te maken.

Het verenigingsleven heeft mij altijd erg aangetrokken. Niet alleen uurtjes op de baan geven maar ook aanwezig zijn tijdens toernooien en competitie om zo de andere kant van de speler te leren kennen. En alles wat ik zie tijdens wedstrijden toe te passen in de les. Maar ook voor de jongste spelers probeer ik de tennisles leuk en uitdagend te maken. Voor elke vakantie doe ik vaak vriendjes/vriendinnetjes les. De kids nemen dan een vriendje mee en we doen gezamenlijk een leuke les met circuits en spelletjes.

Naast tennis heb ik nog een andere passie; mijn hond. Mijn “ballenjongen” vergezelt mij iedere dag op de tennisbaan. Zijn naam is Boeddha, een Golden Retriever van 10 jaar, en is gewend om naast de baan te liggen, blaft niet en weet natuurlijk alles van tennis. Als er een bal over het hek wordt geslagen dan weet hij vaak precies waar de bal ligt. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan op jullie tennisvereniging.

Tot ziens op de baan! Helga.Maak kennis met Mike Snoeks

Mijn naam is Mike Snoeks. 24 jaar en ben woonachtig in het mooie Gemert. Van kinds af aan tennis ik. Heb dus altijd een racket in mijn handen gehad en dat is nog steeds niet veranderd. Het spelletje tennis wil ik nu ook graag overbrengen op anderen waardoor ik sinds 2 jaar ook les geef.

Zelf speel ik nu al 19 jaar tennis en mijn speelsterkte is 5 voor zowel singel als dubbel. Naast mijn plaats op de baan werk ik als pedagogisch medewerker op een BSO (buitenschoolse opvang) in Aalst. Hier werk ik 5 dagen met kinderen van een leeftijd tussen de 4 en 12 jaar en voornamelijk tussen 6 en 8 jaar. Ik bied veel activiteiten aan met sporten. Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd van het Summa college sport en bewegen niveau 4.

Naast tennissen speel ik handbal in Gemert bij Tremeg. In de ochtend fitness ik vaak en in het weekend probeer ik te gaan mountainbiken, dus je zou kunnen zeggen dat ik graag in beweging blijf😊. Als ik niet in beweging ben kan je mij vinden op het terras of lekker thuis voor de tv.

Mocht je in de buurt zijn en een vraag hebben stel ze gerust! Of als je een praatje wil maken, sta ik ook altijd voor open. Wie weet tot snel bij de club!