Trainer

Onze tennisvereniging heeft gekozen om de tennislessen te laten verzorgen Tennisschool Sport Events. Hiermee zijn wij altijd gegarandeerd van kwalitatieve trainers die voldoen aan de KNLTB eisen.

De zomerlessen in 2020 zijn gegeven door Alexander Buter. De Winterlessen 2020-2021 worden gegeven door Mohannad Al Ahmad. Gelet op zijn tennisachtergrond en zeer prettige omgang met de leden hebben wij er alle vertrouwen in dat hij op een goede manier Alexander gaat opvolgen. Voorlopig blijft Alexander wel contactpersoon en is hij o.a. verantwoordelijk voor de groepsindeling. Dit om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vragen over tennisles? Bel of mail Alexander!

Maak kennis met Mohannad Al Ahmad

Ik ben Mohannad Al Ahmad 47 jaar, vader van 2 kinderen en woon in Eindhoven. Omdat de tennisbanen om de hoek van het huis lagen, waren mijn broers en ik daar meestal te vinden. Hierdoor kwamen we al jong (6-8 jaar) met tennis in aanraking en waren in staat om al vroeg onze tennis passie en talenten te ontwikkelen. Komisch was wel dat ik op 10-jarige leeftijd in de finale om het Syrische junioren-kampioenschap het tegen mijn eigen broer moest opnemen. Ik speelde voor het Nationale Syrische Jongeren team én toen ik de vereiste leeftijd bereikt had ook voor het Nationale Seniorenteam.

In mijn schoolperiode studeerde ik aan de universiteit van Aleppo en haalde in 1991 mijn titel in de rechten (International recht). In 1997 behaalde ik het certificaat tenniscoach level 1 van de Syrian-Tennis-Association en sinds 1998 train ik op internationaal niveau 1. In 2001 startte ik in Syrië met tennis-coaching. 

In 2004 kreeg ik een tenniscontract van de regering in Dubai en Abu-Dhabi aangeboden, om daar een eigen tennisschool te beginnen. Daar werkte ik samen met U.A.E. United Arab of Emarites  (Tennis Federation). Door mijn internationale contacten begon de tennisschool goed te lopen. Vanaf 2008 organiseerde ik grote toernooien met gevestigde namen zoals o.a. Nadal, Federer, en Murray, en verzorgde ik met hun coaches workshops en clinics (Nadal – Francisco Roig en Wawrinka – Magnus Norman). Deze clinics voor de kinderen werden door ons samen gegeven aan de door I.T.F. geselecteerde en getalenteerde jeugd. Daarnaast heb ik ook een apart toernooi georganiseerd voor gehandicapten (Downsyndroom). Ook waren er soms mensen uit Nederland aanwezig, zoals Kiki Bertens met haar toenmalige fysiotherapeut, nu haar echtgenoot Remco de Rijke.

Mijn zoon (Ghait 20 jaar) is toegelaten op de tennisleraren opleiding van de KNLTB en hoopt over ongeveer 6-maanden zijn licentie te halen. Het is jammer dat ik toentertijd niet goed wist hoe het Nederlandse tennis in elkaar zat zoals (lidmaatschap clubs, de KNLTB etc.), daarom heb ik me nog niet goed via toernooien en de clubs kunnen profileren en was als zodanig natuurlijk ook niet bij de bond bekend. In de zomer heb ik 6-8 weken bij diverse clubs stage mogen lopen, onder andere om met de ‘Hollandse manier van tennisles’, en de leerlingen bekend te raken. Ik kom er steeds meer in en ontvang leuke reacties.

De club bevalt mij tot nu toe prima. Ik voel me al echt een clubtrainer en ondanks de moeilijke Nederlandse taal, kan ik mensen enthousiast maken voor tennis, ze echt motiveren en in beweging krijgen. Ik streef ernaar om leerlingen naar een hoger level te tillen, maar daarnaast wil ik ook dat leerlingen lol in het spel hebben.  Ik voel me gezond en energiek en heb er veel zin in, om voor jullie het komende winterseizoen te gaan verzorgen.